Hei hulinaa…

Posted: 4.9.2013 in Ei kategoriaa

Jotenkin lennokasta on taas arki ollut ja kalenteri käy ylikierroksilla. No, tässä tärkeimmät kuulumiset.

Maanantaina 28.8. uusi viikkis. Joku löysi viikkiksen jo sähköpostistaan, mutta jakelulista ei ole vielä täydellinen. Kokeilimme lähettämistä huoltajille hallinto-ohjelman kautta. Postituslistojen luominen ja ylläpito on aina hankalaa, jos siihen ei ole automaattista tapaa. opiskelijoiden ja huoltajien sähköpostit on tallennettu jo oppilastietoihin, joten lähettäminen sitä kautta helpotti montaa asiaa. Samalla paljastui useita väärin kirjoitettuja osoitteita, joita korjailimme.

Tiistaina piipahdin Liedon lukiossa. Päijät-Hämeen ajoilta tuttu rehtori oli kutsunut rehtoreita suunnittelemaan opettajien koulutuspäivää, joka toteutetaan alueellisesti. Saimme sovittua tärkeimmät asiat ja sähköpostilla sitten siistitään yksityiskohdat.

Keskiviikkona lukiolaiset ryhmäytyivät. Kakkosten patsastelupäivän kuvasaalis oli mukavaa katsottavaa. Ryhmät suunnistivat Turun patsailta toiselle ja ottivat poseerauskuvat patsailla. Kuvat fb-tapahtumaan ja rastivarmennukset saatiin reaaliajassa. Mukava idea, jossa kulttuuria ja ryhmässä toimimista sekoitettiin sosiaalisen median hyötykäyttöön iloisella tavalla.

Perjantaina olin Opetushallituksessa työkokouksessa. Teemme maahanmuuttajille ja vieraskielisille suunnattua opetussuunnitelmaa, jolla autetaan heitä pääsemään lukio-opintoihin paremmin kiinni. Vuosi ja 25 kurssia peruskoulun jälkeen ennen lukio-opintoja parantaa varmasti lukiossa selviytymistä. Työ on valmiina marraskuun loppuun mennessä ja ensimmäiset ryhmät starttaavat maassamme ensi syksynä.

Perjantai jatkui Sannäsin kartanossa, jossa Suomen opinto-ohjaajien ja Suomen rehtoreiden hallitukset olivat Taloudellisen tiedotuskeskuksen seminaarissa. Huippuesiintyjistä ennätin kuulemaan vain viimeisen, mutta iltaverkottumiseen ennätin kuitenkin mukaan. Lauantaina vielä viiden tunnin kokousrupeama rehtoreiden hallituksessa. Mielenkiintoisia asioita, joita jatketaan Hämeenlinnassa Pro Rexi-koulutuksen yhteydessä.

Tällä viikolla on sitten tullut valittua uusi kuvataiteenopettaja lukuvuodeksi, istuttua sisäilmaseminaarissa koko tiistai ja ilta ykkösten vanhempainillassa. Tänään aamupäivä koululla ja iltapäivä uusien työntekiojöiden perehdyttämistapahtumassa. Mukava kiertoajelu ympäri Kaarinaa, mutta sen jälkeen töihin tekemään rästihommia. Huomenna en aio enää tehdä 12 tunnin päivää…

 

Tuorla

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s