Vauhdikas viikko

Posted: 23.8.2013 in Ei kategoriaa

Koulu pyörii, opiskelijat ja opettajat kulkevat jo luokkiinsa ilman suurempaa hämminkiä. Joka vuosi tuo arjen alkaminen jaksaa hämmästyttää. Ihmiset, joista kaikki eivät edes tunne toisiaan entuudestaan, pystyvät toimimaan yhteisten sääntöjen mukaisesti.

Ensimmäinen viikkotiedote sai hyvän vastaanoton. Ensi viikon tiedote on jo hyvällä mallilla ja täydentyy maanantaiaamuna julkaisukuntoon. Jakelulista on vielä tekemättä, mutta mukava medialista eri lehdille ja toimituksiin oli jo valmiina kaupungin luettelossa. Huomaa, että kaupungilla on oma tiedottaja, joka hoitaa työkseen sisäistä ja ulkoista tiedottamista.

Turun Yliopiston täydennyskoulutuskeskus Brahea otti yhteyttä ja lupauduin aluementoriksi rehtoriksi aikovien ja rehtoriuran alussa oleville rehtoreille. Mukava päästä kertomaan rehtorin työstä ja auttamaan uusia ihmisiä alkuun reksin uralla.

Lukiolaisten liitto kävi esittäytymässä ykkösille ja kakkosille, tapasi oppilaskunnan hallituksen ja juttelin edustajien kanssa noin tunnin. Toivottavasti aktiiveja löytyy Kaarinastakin ja jäseniä saadaan uusista ykkösistä. Lukiolaisten liitto on tärkeä vaikuttaja suomalaisessa lukiokentässä.

 

Koululle avattiin tietohallinnon toimesta kolmaas langaton verkko. Spark-verkkoon päääsee opetusverkon tunnuksilla tai Vaski-kirjastojen kirjastokortilla. Nyt opiskelijoiden kaikki laitteet pääsevät nettiin. Monilla on tietokoneen lisäksi myös älypuhelin. Tarkkailemme tilannetta ja liikennemääriä. Jos viihdekäyttö syö kaistaa ja vaikeuttaa opetuskäyttöä, täytyy kuormittavia nettiosoitteita sulkea pois (esim. joitakin videopalveluita). Toivottavasti kaista riittää, yhtäaikaisia laitteita saattaa olla talossa yli 400 kerrallaan.

Kaarina-lehti kävi tekemässä henkilöhaastattelun. Rupattelimme lukiosta ja koulutuksesta pitkän tovin ja kävimme yhdessä luokassa kuvaamassa. Toivottavasti tulee kiva juttu, jonka kautta lukiolaiset ja huoltajat tulevat tutuiksi ja ottavat yhteyttä.

Ai niin, asuntokin löytyi ja vuokrasopimus on allekirjoitettu. Mukavaa saada perhe samaan kaupunkiin lokakuun alusta.

Nyt viikonlopun viettoon ja kohti Rymättylää. 

 

Kuva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s